Ik ben Kaat De Waele. Ik inspireer en ondersteun je om

zowel mentaal als lichamelijk lichter maar sterker in je element te staan.

\

fotopienata

Ik houd ervan mensen in beweging te brengen, zowel letterlijk als in hun manier van denken.

Niets boeiender dan mensen uitdagen en zelf uitgedaagd worden!

 

 

 

Persoonlijke zoektocht

Meer en meer verliezen we als mensheid het contact met wat echt is in de natuur en onszelf. Het contact tussen lichaam en geest lijkt door velen vergeten, terwijl we zoveel kennis en wijsheid in en rond ons hebben. Als docent Levensbeschouwing  ga ik gepassioneerd met  jongeren op zoek naar antwoorden op kernvragen. Wat is nu echt belangrijk? Wie ben ik als mens? Hoe verhouden we ons tot elkaar en tot de wereld? 

Op zoek naar verdieping, volgde ik de twee-jarige opleiding tot Voeding, Gezondheid en Levensvisie Consulent. Daar leerde ik de temperamentenleer kennen, een manier om mezelf en medemensen te begrijpen waarbij menig kwartje viel. Deze lessen hielden me een spiegel voor waar ik al lange tijd naar op zoek was. Ik vond er antwoorden en leerde mezelf pas echt goed kennen. Dit schooljaar rond ik ook de tweejarige opleiding tot Persoonlijkheidscoach af, wat me nog meer inzichten en vaardigheden verleent om jou te kunnen inspireren en begeleiden. 

Daardoor kon ik mijn levenswijze duurzaam de juiste richting insturen. In de zoektocht naar een gezonder lichaam, was ik eigenlijk op zoek naar handvaten om de oorzaken van het symptoom, overgewicht aan te pakken.

Coach, op papier en uit ervaring

Als gezondheidsconsulente wil ik je die handvaten graag aanbieden. Ik combineer al mijn inzichten, kennis en vaardigheden over voeding, ons lichaam, over authentiek leven om jou te inspireren en te ondersteunen. Ik geef je het nodige inzicht in jezelf en/of je voedingspatroon zodat jij op weg kan om beter voor jezelf te zorgen

Zorgt krachtig voor jezelf

 

Omdat ik zelf de nodige ervaring heb met bepaalde klachten (lees overgewicht), begrijp ik je als geen ander en heb ik alle tools in handen om jouw een krachtigere versie van jezelf te laten zijn! Ik begeleid je graag op een boeiende reis van anders denken, doen en voelen. De natuurlijke gezondheidszorg biedt zoveel mogelijkheden! Klaar om te ontdekken !? Neem dan hier contact met me op. 

Wil je meer lezen over mijn ervaringen, lees dan de blog Ik beken’’ van dinsdag 19 januari 2016.

 

Opleiding

Als nieuwsgierige en zoekende volwassen-vrouw-in-wording, koos ik voor de opleiding Godsdienstwetenschappen aan de K.U.Leuven (België). Ik wou vooral weg uit het dorp, de wereld in en de grote vragen beantwoorden. De opleiding bleek raak (ok, op sommige vakken zoals ‘kerkelijk recht’ na) en mijn medestudenten nog veel meer. Samen nadenken, filosoferen en vooral ook veel plezier maken. Ik verdiepte me in wereldreligies en ethische vraagstukken en genoot van de vrijheid van mijn studentenkamer.

kaatinghanaIk wou altijd al wat van de wereld zien en trok tijdens mijn studie naar India en Zuid-Afrika voor lessen en onderzoek. Mijn eindscriptie schreef ik over traditionele geneeskunde en healers bij HIV-behandelingen in Zuid-Afrika. Ervaringen die me verrijkten en me nog nieuwsgieriger maakten. Tussendoor haalde ik ook mijn lerarenbevoegdheid, al zou ik echt NOOIT het onderwijs ingaan …

Ik wilde meer en werd toegelaten tot de Master ‘Cultures and Development Studies’. Een boeiende, internationale studie met opnieuw een backpack die lonkte. Voor stage over seksuele gezondheidszorg en educatie, trok ik dit keer naar Ghana. Een land dat ik meerdere malen zou aandoen.

Ik paste me snel aan aan het leven zoals het daar is. Ik herinner me levendig de uren wachten op een trotro (taxibusje), het douchen met de bucket-shower, het lachen en spelen onder de mango-boom, elke dag een soort van BBQ-koken (lees: houtskoolvuurtjes), maar ook vaak schrijnende en beklijvende taferelen. Ik werkte er met plezier aan het opzetten van jongerenprojecten, gezondheidsbegeleiding en het  belang van kinderrechten. Een prachtige tijd in een land vol armoede en rijkdom tegelijkertijd.

Op zoek naar verdieping en een nieuwe uitdaging, begon ik in 2013 aan de opleiding Voeding-Gezondheid en Levensvisieconsulent. Gedurende twee jaar werd ik overspoeld door boeiende kennis, vaardigheden en inzicht uit de natuurlijke gezondheidszorg. Daarnaast behaalde ik het attest Gewichtsconsulent en rond ik dit jaar de tweejarige opleiding  Persoonlijkheidscoach af. 

 

Werkwijze

Veel viel op zijn plaats en als mens groeide ik meer en meer in mijn element. Met een mix van een brede kennis en eigen ervaring en beleving, heb ik alle tools in handen om je op een persoonlijke manier te begeleiden. 

Bij individuele begeleiding vertrekken we steeds van jouw unieke hulpvraag en persoonlijkheid. Geen voorgekauwd advies maar een traject op maat. 

kaatfoto

 

Als ervaren docent en gezelligheidsmens, maak ik van jouw (kinder)feestje een succes! Wat de aanleiding ook is voor de workshop of lezing, we maken het in elk geval gezellig en leerrijk!

En je gaat ook niet met lege handen naar huis!

 

 

Zoveel om te ontdekken!

Op de fiets naar een huwelijk van vrienden in Finland, koekjes bakken, meewerken op de Graafse Akker (http://www.transfarmers.nl, stadslandbouw project in Den Bosch) of koken bij Knoflook (Veganistisch eetcafe in Den Bosch), mijn kamer herinrichten, dansen bij Puur Dans (https://puurdans.wordpress.com), somsevenwicht niet goed weten met wie je nu eerst zal afspreken en dan ontdekken dat dingen gewoon gebeuren, me thuis voelen op de Paap (woongemeenschap in Den Bosch) en ook bij vrienden en familie in België, even langs de weggeefplank of de kringloopwinkel, verwarmen met een bakje (of tas) thee of koffie (ok, toegegeven met een oude Flair of Happinez of zo) of zomaar even uitwaaien in de Bossche Broek, schrijven en leuke dingen doen met en voor Loesje (www.loesje.nl), voor de zoveelste keer een sjaal beginnen breien en dan weer ontdekken dat handwerk niet je ding is, experimenteren in de keuken, nieuwe dingen lezen (en uitproberen) over voeding en gezondheid en oja, al mijn ontdekkingen, leuke (en mindere leuke) ervaringen delen met mijn altijd-geduldige-sterke schouder-relativerende-vriend.

getlostEen geruststellend advies

toen ik met de fiets in Stockholm arriveerde

en niet goed meer wist hoe of wat de volgende stap zou zijn …